Kesäinen raparperihilloke sekä raparperi-mansikkapirtelö

By admin | Artikkelit

heinä 15

Itselleni on hyvin tärkeää kerätä marjoja kesällä, talvea varten. Odotankin aina kesän alkua ja sitä, että pääsee ensimmäistä kertaa itse poimimaan mansikoita pellolta. Seuraavaksi haluankin esitellä teille kesäisiä reseptejä marjoista, joista ensimmäisenä vuorossa on siis mansikka. Mustikka ja vadelma ovat seuraavana vuorossa, kunhan vain kypsyvät.

Valitsin makean mansikan kanssa happaman raparperin. Mansikan ja raparperin yhdistelmä toimii mielestäni aina. Raparperista tein hillokkeen, johon laitoin sokerin sijaan hunajaa. Hillomaisen koostumuksen sain aikaan chian siemenillä.

Raparperin kanssa käytetään yleensä kanelia ja oma valintani olikin tavallisen kanelin sijaan Ceylon kaneli. Ceylonin kaneli sisältää vain vähän kumariinia, jota yleisimmin kaupoissa myytävässä Cinnamomum Cassia, eli kassiakanelissa on huomattavia määriä. Kumariini on maksalle haitallinen aine, ja jopa yksi teelusikallinen tavallista kassiakanelia päivässä sisältää 50-kiloiselle ihmiselle maksimimäärän kumariinia.

 
Raparperihilloke

2 pitkähköä raparperia
n. ½ dl vettä
½ dl hunajaa
1 tl Ceylon kanelia
1 tl vaniljajauhe
2 rkl chian siemeniä

Kuori ja pilko raparperit. Laita raparperit kattilaan sekä lisää vesi. Anna raparperien kiehua niin kauan, että seos on pehmeää. Lisää Ceylon kaneli, vaniljajauhe sekä hunaja ja anna jäähtyä. Viimeisenä lisää chian siemenet, lusikalla hyvin sekoittaen. Siirrä hilloke kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Raparperihilloketta voi käyttää niin puuron, rahkan/pirtelöiden tai vaikka kakun täytteenä.

 
Raparperi-mansikkapirtelö

2 tuoretta taatelia (kivet poistettuna)
1 dl mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
½ banaani
3-4 rkl Alpro soya rahkaa tai muuta mieleistäsi rahkaa
½ jäinen banaani
½-1 dl mantelimaito
3 rkl raparperihilloketta

Halkaise taatelit ja ota niistä kivet pois. Laita tehosekoittimeen kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada laseihin ja tarjoa heti. Halutessasi voit koristella kaurahiutaleilla sekä mansikoilla.

Kesäisin terveisin,
Maiju

About the Author