Maistuva vihersmoothie

By admin | Artikkelit

kesä 06

Olen itse pitkään kokeillut monia erilaisia reseptejä vihersmothieista ja miettinyt eri raaka-aineiden sopivuutta smoothieeseen. Aikani kokeiltua sain omasta mielestä tehtyä hyvän ja maistuvan vihersmoothien. Vihersmoothieiden terveyshyödyt ovat valtavat, jonka vuoksi niitä kannattaa suosia.

Juotava vihersmoothie on kätevätapa saada lehtivihreää päivittäin. Vihreät kasvikset sisältävät hyvin paljon tärkeitä ravintoaineita, mm kalsiumia, magnesiumia, rautaa, kaliumia, fosforia, sinkkiä sekä A, C, E ja K – vitamiineja, kuitua sekä foolihappoa.

Halusin lisätä smoothieen ravintosisältöä Puhdistamon vihersmoothiejauheella, jonka pohja on valmistettu hamppuproteiinista sekä kuitua sisältävästä psylliumista. Vihreät hyödyt jauheessa tulevat spirulinasta, chlorellasta, vehnänorasta, ohranorasta, sinimailasesta sekä lehtikaalista. Kaikki raaka-aineet jauheessa on hellävaraisesti käsitelty matalissa lämpötiloissa, jolloin kaikki ravintoaineet ovat vielä tallessa. Smoothiejauhesekoitus sisältää runsaasti hyvin imeytyvää proteiinia, antioksidantteja, kookosöljyn keskipitkiä rasvahappoja sekä riisinlesejauhetta. (Lähde: Puhdistamo.fi)

Pidän erityisesti spiruliista sekä chlorellasta, niiden huimien terveyshyötyjen vuoksi. Niitä kannattaa suosia päivittäin, pieni määrä riittää. Spirulina sisältää runsaasti varsinkin B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B6), sekä beetakaroteenia ja K-vitamiinia. Kaksi ruokalusikallista kuivattua spirulinaa sisältää jopa kahdeksan grammaa proteiinia. ”Spirulina on yksi niistä levistä, joita on ollut maapallolla pitempään kuin mitään muuta elämää”. Suurin osa merilevistä sisältää huomattavan suuria määriä välttämättömiä rasvahappoja. Chlorellan on tutkittu edesauttavan sekä aivojen, että maksan toimintaa sekä auttavan kehoa poistamaan myrkkyjä ja parantavan vastustuskykyä. (Lähde: Ruohonjuuri.fi)

Vihersmoothie

1-2 lehtikaalin lehteä (kova varsi poistettuna)
n. 2 kourallista pinaattia
1 omena
2 dl tuoretta ananasta
1 rkl vihersmoothiejauhetta
2,5 dl kookosmaitoa
1 rkl kookosöljyä

Kuori ja pilko omena sekä ananas. Pilko lehtikaali ja poista kova varsi. Lisää lopuksi kookosmaito, kookosöljy sekä vihersmoothiejauhe. Soseuta tasaiseksi ja tarkista maku. Kaada annoslaseihin ja nauti.

Kesä kun on ja lämpöä toivottavasti riittää, niin voit lisätä jäitä viimeisenä ja sen jälkeen sekoittaa tasaiseksi uudelleen. Näin saat virkistävämmän vihersmoothien hellepäivänä.

Oikein virkistävää ja aurinkoista viikkoa kaikille,
Maiju

About the Author