Oma hyvinvointi

By admin | Artikkelit

heinä 22

 Olen kesälomilla tutustunut useisiin, pääosin Facebookissa toimiviin hyvinvointiryhmiin. Ajatukset ovat hyvin ristiriitaiset.
Lähtökohta tähän tutustumiseen tuli asiakkailtani saadun palautteen perusteella, jossa asiakkaat ovat kertonet omasta epätietoisuudestaan, mutta myös tarpeestaan selvittää, ketä ja mitä tässä pitäisi uskoa ja tehdä ja millä se hyvinvointi oikein saavutetaan. Millaisia pillereitä pitäisi syödä ja voiko nyt syödä banaania ollenkaan tai juoda maitoa, pitäisikö lenkkeillä aamulla vai mennä ihan salille… Suoritteiden lista on loputon.

En kritisoi useampiakin näitä ns. “hard core hyvinvoinnin” keskusteluryhmiä, sillä sieltä löytyy paljon innokkuutta, uskallusta, onnistumista ja asialleen omistautumista, mutta pää meni lähinnä sekaisin niistä yksittäisten neuvojen ja ohjeiden määrästä. Tuli tunne, että onnellisen hyvinvoinnin olotila saavutetaan vain valtavalla määrällä suoritteita suorittamalla ja mitä enemmän toteutat mitä erilaisimpia metodeja, sen parempi ihminen olet. Luulen, että tunnistatte tämän tunteen, mistä kirjoitan.
Uskon ja olen sen myös nähnyt ja kokenut itseni ja asiakkaitteni kohdalla, että oma hyvinvointi lähtee  perusasioiden kuntoon saattamisesta. Ja ennen kuin tätä muutosmatkaa lähtee toteuttamaan on todellakin annettava itselleen aikaa myös siihen ajatustyöhön, että mistä minun hyvinvointini koostuu. Uskon kokonaisvaltaisempaan hyvinvointiin ja sitä ei yksittäiset suoritteet tai lisäravinne useinkaan ratkaise.

Olen iloinen siitä, että olemme Cocoomossa saaneet asiakkaidemme kanssa kokea tämän muutosmatkan vaikutuksia ja nauttia tuloksista.

Muutos vaatii aina vanhasta tavasta luopumista ja uuden opettelu ja tavaksi totuttaminen on keskeinen elementti myös hyvinvoinnin tähtäävässä muutoksessa.

Voin varmasti kaikkien Cocoomolaisten puolesta todeta, että lähdemme innolla toteuttamaan näitä pieniä ihmeitä, joista kasvaa suuri merkitys, kaikkien teidän nykyisten ja tulevien asiakkaidemme kanssa.
Maarit

About the Author